Cadrul legal pentru colaborări multi-actori

2
  • 9 minute
  • 1 metodă

S-a dovedit ca cele mai eficiente interventii pentru dezvoltarea oraselor sunt identificate, concepute si testate printr-un efort colaborativ intre actorii publici, privati si cetateni.

Parteneriate public-private (PPP) faciliteaza o intelegere comuna si atingerea unui compromis intre actorii publici si privati pentru dezvoltarea unei viziuni coerente pentru economia orașului și implementarea acțiunilor necesare pentru realizarea acesteia. 

Conceptul de parteneriat public-privat (PPP) exprimă o modalitate de cooperare între autoritatea publică şi sectorul privat, respectiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii de business ori companii private, sau chiar mediul academic, pentru furnizarea unor servicii publice de calitate.

Livia are o experiență de peste 15 ani în diverse funcții din administrația publică centrală. Între 2005 și 2011 a pus bazele primei unități PPP din România, în cadrul Ministerului Finanțelor Publice si a promovat conceptul la nivelul autoritatilor publice locale prin diverse proiecte de investitii.

metode

1
Model-cadru de acord multi-actori pentru realizarea unui laborator de inovare

Documentul propus trece in revista intr-o forma sintetica si usor de parcurs principalele prevederi ce trebuie avute in vedere la incheierea unui acord de colaborare multi-actori pentru constituirea unui laborator de inovare.

alte module

Ce sunt laboratoarele de inovare publică?

1

Schimbări de comportament prin politici publice

3

Utilizarea datelor geo-spatiale pentru fundamentarea politicilor publice

4

Dezvoltarea unei culturi de colaborare prin Design Thinking

5

Cum începem?

6